Hoedentips

 

De Mooie Hoed

 

Anoushka Moes
De Mooie Hoed

Home

Inleiding

Actueel

Collectie

Cadeautips

Hoedentips

Workshops

Contact

Diversen


 

 

 

Een hoed is een kostbaar bezit waar u met een beetje goede zorg lang plezier van kunt hebben. Als u uw hoed niet draagt, berg deze dan bij voorkeur op in een speciaal daarvoor bedoelde hoedendoos. Indien gewenst, kunt u bij uw hoed een speciaal op de maat van uw hoed vervaardigde hoedendoos van De Mooie Hoed kopen. Deze is gemaakt van stevig karton en voorzien van een draaglint. De Mooie Hoed verkoopt daarnaast ook standaard hoedendozen en hoedenstandaards.

Veel materialen, vooral natuurlijke, zoals stro en vilt, kunnen erg te lijden hebben van (zon)licht. De kleuren kunnen op den duur verbleken. Een hoedendoos biedt prima bescherming en vrijwaart de hoed bovendien van stof. Bewaar uw hoed ook vooral in een droge omgeving. Voor hoeden van vilt geldt bovendien dat u op moet passen met motten! Ook veren vallen nog wel eens ten prooi aan deze diertjes.

Uw hoed blijft het mooiste indien u deze in de doos niet op de rand laat rusten en de bol opvult met een zacht materiaal. Opvullen met vloeipapier of bij voorbeeld luchtkussenfolie, zodanig dat de rand van de hoed vrij van de bodem blijft, garandeert een lange vormvastheid van uw hoed.

Regen en een hoed vormen veelal een slechte combinatie! Materiaal als papier en sinamay verliest zijn vorm als het nat wordt (en kan bovendien gaan afgeven). Laat een hoed die nat is geworden voorzichtig drogen en let er daarbij op dat deze zijn vorm niet verliest. Een vlek op een hoed kan vaak met een beetje stoom en een zacht doekje verwijderd worden. Ga hierbij wel met beleid te werk, want bij voorbeeld vilt verliest zijn vorm als het gestoomd wordt. Stof kan meestal met een zachte borstel verwijderd worden.

Indien u de hoed op een standaard zet, pas dan op dat de bol als gevolg daarvan niet van vorm verandert. Vul deze op met een zacht materiaal. Maar realiseer u dat, wanneer u uw hoed niet draagt, deze het beste af is in een hoedendoos.

 

 

 

 De hoedendozen van De Mooie Hoed worden met de hand op maat van de hoed vervaardigd in de kleuren zand en donkerblauw. De doos is voorzien van een blauw satijnen draaglint, alsmede een afbeelding van De Mooie Hoed op het deksel van de doos.

Ook zijn via De Mooie Hoed diverse standaard dozen te verkrijgen en hoedenstandaards. Klik hier voor meer informatie.