Diversen

 

De Mooie Hoed

 

Anoushka Moes
De Mooie Hoed

Home

Inleiding

Actueel

Collectie

Cadeautips

Hoedentips

Workshops

Contact

Diversen 

 

 

De Kunstkoningin
Sieraden van Jeannette de Kraker
Bruidscouture van Sana de Rooij
Workshop Actief
De Echoput: toplocatie
BM Catering & Kookstudio
Hoedenmuseum in Chazelles-sur-Lyon
Kunsthuis Utrecht
 

 

De Kunstkoningin

Iets moois, iets bijzonders cadeau geven ter gelegenheid van de verjaardag of het jubileum van een medewerker. Om de introductie van een nieuw product of nieuwe dienst luister bij te zetten. Als herinnering aan een geslaagd evenement of als geschenk met de feestdagen. Geen dertien in een dozijn cadeau maar iets speciaals. Een kunstwerk, ontworpen en gemaakt voor u en dus uniek! Passend bij wat ú drijft, bij uw bedrijf, uw visie, rond een bepaald thema...

De Kunstkoningin: voor al uw kunstproducties.

terug naar boven
 

Sieraden van Jeannette de Kraker

Samen bereik je meer dan in je eentje. Daarom werkt De Mooie Hoed graag samen met anderen. Zo is er onder meer een samenwerkingsverband met Jeannette de Kraker, die onder de naam 'Jeannette' prachtige sieraden maakt.

Colliers met parels en edelstenen, oorhangers, armbanden van rozenkwarts... Alles geheel met de hand vervaardigd van kwalitatief hoogstaande materialen en steeds unica.

Maak nader kennis met Jeannette en haar werk.

terug naar boven
 

Jeannette de Kraker en een collier van eigen hand.

Bruidscouture van Sana van Rooij

In het centrum van Den Bosch is Sana van Rooij, Bridal Couture, gevestigd. Voor wie een bijzondere bruidsjurk zoekt, het meer dan juiste adres.

Sana ontwerpt en maakt haar eigen creaties, uiteraard geheel in overleg met de bruid. Daarnaast voert ze de modellen van een aantal bekende en exclusieve bruidshuizen, zoals Ian Stuart, Atelier Aimée, Fabio Gritti, Gemy en Jesus Peiro.

Sana werkt uitsluitend met de mooiste stoffen en De Mooie Hoed maakt er desgewenst een mooie hoed, headpiece of bloemen bij. Omdat De Mooie Hoed en Sana van Rooij samenwerken, kunnen kleding en accessoires meer dan perfect op elkaar afgestemd worden.

terug naar boven
 

Workshop Actief

Organisatiebureau Workshop Actief initieert en organiseert educatieve activiteiten op verschillende, soms niet alledaagse, locaties in de gemeente Hof van Twente. Ideeёn voor nieuwe activiteiten ontstaan door inspiratie, trends van nu of door vragen van mensen die iets willen leren. Afhankelijk van het idee wordt de samenwerking gezocht met plaatselijke ondernemers of met een begeleider uit de wijde regio.

Doel van Workshop Actief is mensen aan te moedigen op zoek te gaan naar eigen nieuwe talenten, vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe mensen te leren kennen met een zelfde interesse. De activiteiten vinden plaats in de Hof van Twente en zijn open voor iedereen die er belangstelling voor heeft.

Workshop Actief is een initiatief van Esther Sajet. Kijk voor meer informatie www.workshopactief.nl.

terug naar boven
 

De Echoput: toplocatie

De Echoput ligt in Hoog Soeren (Apeldoorn). Een meer dan goed restaurant met luxe hotel, een kookschool, een winkel met deels eigen producten en een bistro en wijnbar.

De Mooie Hoed en De Echoput werken met plezier samen. Zo worden er onder meer hoedenworkshops gegeven in de mooie ruimtes van De Echoput.

Kennismaken met De Echoput? Lees hier een interview dat De Mooie Hoed had met Kasper Wesseling, de manager.

terug naar boven
 

Kasper Wesseling.

BM Catering & Kookstudio

De Mooie Hoed werkt samen met BM Catering & Kookstudio. Terwijl u een mooie hoed maakt, zorgt BM Catering voor een heerlijke lunch, een uitgebreide high tea, een goed glas wijn met lekkere hapjes of een mooi diner. Dat kan bij BM in Mijdrecht, maar het bedrijf verzorgt ook catering op andere locaties.

En wat te denken van het volgende idee? Terwijl de dames een hoed maken, bereiden de heren de maaltijd in de goed geoutilleerde en ruime keuken van BM Catering. Daarna wordt gezamenlijk de maaltijd genuttigd.

U vindt BM Catering & Kookstudio in Mijdrecht, aan de Provincialeweg 11.

Klik hier voor de website.

terug naar boven
 

Foto: BM Catering & Kookstudio.

Hoedenmuseum in Chazelles-sur-Lyon

In het Franse Chazelles-sur-Lyon, in de buurt van Lyon, is het Atelier-Musée du Chapeau gevestigd. In de jaren '30 van de vorige eeuw was Chazelles een belangrijk centrum voor de productie van vilten hoeden. In het museum staat nog een aantal machines dat voor de productie van de vilten hoeden werd gebruikt en een gids en videofilm geven uitleg. Het museum heeft een eigen hoedencollectie en organiseert daarnaast tentoonstellingen en elke twee jaar een internationale hoedenwedstrijd. Voor de hoedenliefhebber zeker de moeite van een bezoek waard!

terug naar boven
 

 

 

Kunsthuis Utrecht

Het Kunsthuis Utrecht is een platform waar kunstenaars zich kunnen presenteren; u treft er De Mooie Hoed ook aan.