Actueel

 

Kunstroute Soest

 

Anoushka Moes
De Mooie Hoed

Home

Inleiding

Actueel

Collectie

Cadeautips

Hoedentips

Workshops

Contact

Diversen

  

 

 

14 september 2008:
Kunstroute Soest

Op zondag 14 september stond Soest van 12.00 tot 17.00 uur tijdens de jubileumeditie van de Kunstroute Soest bol van de kunst! Een van de deelneemsters was Anoushka Moes. Zij exposeerde bij De Vries Haardengroep, gevestigd aan de Nieuwegracht 13 (te Soest uiteraard).

Schilderijen, beeldhouwwerken, poŽzie, sieraden, hoeden, maar ook geluid, licht en beeld: allemaal te zien en te horen tijdens de vijfde Kunstroute Soest op zondag 14 september op Bedrijventerrein Soestdijkse Grachten (op het deel 'De Grachten') in Soest. Een combinatie van surrealistische schilderijen met stoere werkbanken of van bijzondere sieraden en feestelijke hoeden met industriŽle machines. DŠt maakt de Kunstroute Soest uniek in Nederland!

Tijdens de vijfde Kunstroute openden zoín dertig bedrijven op Bedrijventerrein Soestdijkse Grachten hun deuren om ruimte te maken voor Soester kunstenaars. Door de keuze van het bedrijventerrein als locatie voor het exposeren van kunstwerken ontstaat een bijzondere combinatie van kunst en industrie. Zo kon men deze dag niet alleen kennismaken met verschillende kunstenaars en hun werk, maar tegelijk een kijkje nemen achter de gevels van een aantal Soester bedrijven.

Dit jaar vierde de Kunstroute Soest haar eerste lustrum.
Met een nominatie voor de Cultuurprijs Soest 2007 op zak een extra reden om de Kunstroute, samen met de bedrijven en kunstenaars, nog interessanter te maken dan de vier afgelopen jaren.

Tijdens een happy hour op 13 september was er voor de kunstenaars gelegenheid elkaar te ontmoeten; dichter Jan Visser, die zelf ook aan de Kunstroute deelneemt, droeg zijn gedicht 'Vier elementaire liefdes' voor.

Klik hier voor de website van de Kunstroute Soest. U vindt daar een totaaloverzicht van de deelnemende kunstenaars en bedrijven, alsmede een handige plattegrond.

terug naar boven
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anoushka Moes met Jan de Vries, eigenaar van De Vries Haardengroep, bij een aantal van Anoushka's hoeden. Klik op de foto voor een vergroting. Foto: Jaap van den Broek.