Actueel

 

'Growing Hats'

 

Anoushka Moes
De Mooie Hoed

Home

Inleiding

Actueel

Collectie

Cadeautips

Hoedentips

Workshops

Contact

Diversen

  

 

 

25 maart tot en met 20 mei 2004:
'Growing Hats' in de Keukenhof

Onder de naam 'Growing Hats' hebben de Stichting Hoedenplatform en de Nederlandse Hoedenvereniging in samenwerking met de Keukenhof een internationale hoedenwedstrijd uitgeschreven met als thema 'de bloem'.
Tot en met 20 mei 2004 werd een aantal van de ingezonden hoeden tentoongesteld in het Oranje Nassaupaviljoen van de Keukenhof. Daar was tevens een expositie te zien van 80 antieke hoeden die verzameld zijn door Tiny Meihuizen. Tevens was er een stand met fantastische (bloemen)hoeden van de bekende Nederlandse hoedenontwerpers Tiny Meihuizen, Jackie Habets, Hettie Heijnis, Piet van Manen, Anoushka Moes en Karin van Seventer. De hoeden waren te koop en de ontwerpers zelf waren regelmatig op de Keukenhof aanwezig.

Bij de expositie 'Growing Hats' is een tweetalige informatieve catalogus verschenen. Hierin vindt men onder meer een deel van de wedstrijdhoeden, een inhoudelijk verhaal over bloemen en hoeden en een hoedenroute waarin de beste en mooiste hoedenwinkels en -ateliers van Nederland staan vermeld.

Op tweede Paasdag zijn diverse hoedenshows gehouden waarin alle inzendingen van de hoedenwedstrijd werden getoond. De bekende Engelse hoeden-ontwerper Stephen Jones mocht de winnaar van de juryprijs bekendmaken: vormgever Bart Konterman met zijn van hout en kopspelden gemaakte hoed 'Tulipfield'. De publieksprijs ging naar de Française Thérèse Pinay; zij had een romantische hoed van sinamay vervaardigd.

Klik hier voor meer informatie over de Keukenhof.

Klik hier om terug te gaan naar het Nieuwsarchief 2004.

Klik hier voor het actuele nieuws van De Mooie Hoed.

 

 

 

 

 

 

'Growing Hats'

De 'Glowing Hat': een hoed met een lampje

De hoed 'Glowing Hat' tijdens een van de shows in Keukenhof

Voor 'Growing Hats' maakte Anoushka Moes de 'Glowing Hat', een hoed met een lampje als standaard. De 'Glowing Hat' is gemaakt van sinamay, decoratiekorrels, crin, koperdraad, nagellak, zijde en organza. Het lampje is bedekt met talloze blaadjes olijfgroene zijde.