Actueel

 

'Wederzijdse Inspiratie' expositie Doorn

 

Anoushka Moes
De Mooie Hoed

Home

Inleiding

Actueel

Collectie

Cadeautips

Hoedentips

Workshops

Contact

Diversen

  

 

 

16 april tot 5 juli 2005:
'Wederzijdse Inspiratie' bij Rhetorica te Doorn

Onder grote publieke belangstelling vond op zaterdag 16 april 2005 bij Rhetorica te Doorn de feestelijke opening plaats van een gecombineerde tentoonstelling van Anoushka Moes (hoeden en headpieces) en Barend Houtsmuller (foto's) met als titel 'Wederzijdse Inspiratie'.

Anoushka en Barend werken veelvuldig samen waarbij de één soms figureert in het werk van de ander, dan wel de één assisteert bij de creaties van de ander. Tot nu toe echter hadden beiden nooit samen geëxposeerd.

Op het idee gebracht door de expositiemogelijkheid bij Rhetorica was deze tentoonstelling het resultaat van hun wederzijdse bezieling. Anoushka toonde hoeden die geïnspireerd zijn op foto’s van Barend en van Barend werden foto’s gebracht die geïnspireerd zijn op de hoeden van Anoushka. Het bleef niet alleen bij inspiratie. Daadwerkelijk werden gedeelten van foto’s in de hoeden verwerkt of de hoeden in de foto’s.

Barend toonde foto’s die soms heel duidelijk een afgeleide zijn van de hoeden van Anoushka. De hoeden zijn geportretteerd en daarna geabstraheerd waarbij de kleuren zijn aangepast waardoor het origineel nog slechts vaag te herkennen is. Anoushka’s hoeden staan dan centraal en de foto dient ter ondersteuning van de hoed. Soms echter dienden de foto’s juist als basis voor de hoeden. Dan staat de foto op de voorgrond en is de hoed een afgeleide. Maar altijd is er een perfecte balans tussen foto en hoed. Beide creaties houden elkaar in evenwicht en versterken de band tussen beide kunstenaars.

Een aantal van de foto's die Barend Houtsmuller voor de expositie maakte, zijn speciaal via De Mooie Hoed te koop.
U vindt hier alle informatie.

Klik hier voor het actuele nieuws van De Mooie Hoed.

Klik hier voor het nieuwsarchief 2005.

Klik hier voor de website van Barend Houtsmuller.

 

 

 

 

 

 

Hoeden en foto's - een bijzondere combinatie!

Voor 'Wederzijdse Inspiratie' maakte Anoushka Moes hoeden en headpieces en Barend Houtsmuller foto's; zij lieten zich daarbij door elkaars werk inspireren.